Large

Neptun PowerUp!

By JSrider Last update Apr 13, 2014 — Installed 2,613 times.

Script Summary: Felturbózza a Neptun-odat: gyorsabb tárgy- és vizsgafelvétel, kidobás elleni védelem, automatikus belépés, könnyebben kezelhető felület, tárolható belépési adatok, és még sok más! 20 egyetem és főiskola több mint 5000 diákjának életét könnyíti meg már 2011 óta.Version: 1.45

Mit tud?

Tárgyak felvétele 1 kattintással

A felvenni kívánt kurzusokat már a jelentkezési időszak kezdete előtt bejelölheted. A Neptun PowerUp! eltárolja a választásodat a gépeden, hogy a jelentkezés pillanatában a tárgyaidat másodpercek alatt felvehesd. Nincs több órarend-nézegetés, ideges keresgélés és kurzus-jelölgetés a kritikus pillanatokban: csupán 1 kattintás tárgyanként.

Kidobás elleni védelem

A szkript megakadályozza, hogy a Neptun kidobjon néhány percenként, megállítja a visszaszámlálót a jobb felső sarokban, és eltünteti a lejáró munkamenetre figyelmeztető ablakot is.

Figyelem! Mivel a szkript a böngészőben fut, bizonyos típusú kidobásokat nem tud megakadályozni (pl. erős túlterheltség, IP cím változás vagy a szerver újraindítása esetén).

Bejelentkezési adatok tárolása

A szkript tetszőleges számú felhasználónév/jelszó páros tárolására képes, hogy a belépés csak egy kattintás legyen. Telepítés után lépj be a Neptun-ra. A szkript meg fogja kérdezni, hogy mentse-e a belépési adataidat.

Figyelem! Az adatokat a program a helyi gépen, titkosítás nélkül tárolja, ezért – bár a jelszó kiolvasása némi hozzáértést igényel – csak olyan gépen használd ezt a funkciót, amelyhez más nem férhet hozzá.

Automatikus bejelentkezés

Ha van legalább egy eltárolt felhasználónév/jelszó páros, a szkript a bejelentkezési oldalon néhány másodperc várakozás után automatikusan beléptet.

Jobb esélyek a szabad helyre várakozásnál

Telt ház esetén a szkript kétszer olyan gyakran próbálkozik a belépéssel, mint az eredeti program, így sokkal nagyobb esélyed van elhalászni egy éppen felszabaduló helyet. A próbálkozások maximális száma (30) is törlésre kerül, így a végtelenségig próbálkozhatsz a belépéssel.

Egyszerűbb félévválasztás

Eleged van abból, hogy minden egyes alkalommal ki kell választanod az aktuális félévet a félévválasztó menüből, mert a Neptun alapértelmezésben a rossz félévet hozza be? A Neptun PowerUp! véget vet ennek, ugyanis megjegyzi, hogy melyik félév volt utoljára kijelölve, és automatikusan visszavált rá, ha a Neptun elállítja. Ezen kívül a félévek közötti váltás is egyetlen kattintásra rövidül, valamint a program még a Listázás gombot is megnyomja helyetted.

Könnyebben használható menü

Meg szeretnéd nyitni új lapon az órarendedet, mikor épp felveszed a tárgyakat? Sok sikert hozzá az eredeti felületen. A Neptun PowerUp! viszont módosítja a menüt, hogy a linkeket szükség esetén új lapon is megnyithasd.

Ezen kívül a leggyakrabban használt oldalakat (órarend, leckekönyv, tárgyjelentkezés, vizsgajelentkezés) ezután egyetlen kattintással, közvetlenül a menüsorról is elérheted. Ehhez használd a színes menüelemeket.

Könnyebben használható tárgyfelvétel oldal

Az alábbi kis változtatások értékes másodperceket spórolhatnak neked a Neptun megnyitásakor lévő hajszában.

 • A tárgyak automatikusan listázódnak, így nem kell minden alkalommal a "Tárgyak listázása" gombra kattintanod.
 • A szkript módosít néhány színt a tárgyfelvétel oldalon, hogy jobban lásd a felvett tárgyaid állapotát. A felvett, de (még) nem teljesített tárgyak sárga hátteret, a sikeresen teljesített tárgyak pedig zöld hátteret kapnak.
 • Az egyes kurzusok bejelöléséhez elég a kurzus sorára kattintani, és nem kell precízen becélozni a pipálós dobozt a sor végén.

Könnyebben használható vizsgajelentkezés oldal

Az alábbi változtatások a vizsgajelentkezést hivatottak könnyíteni:

 • A vizsgák automatikusan listázódnak, miután kiválasztottad a megfelelő félévet.
 • A szkript módosít néhány színt az oldalon, hogy jobban lásd, mely vizsgákra jelentkeztél már. A felvett vizsgák sárga háttérrel jelennek meg.
 • A jelentkezési menü előhívásához akárhová kattinthatsz a vizsga során belül; nem csak a sor végén található Lehetőségek linkkel működik.

Könnyebben használható órarend, leckekönyv és előrehaladás oldal

Az órarend megnyitáskor automatikusan a mai napra ugrik, ha esetleg nem lenne ott. A szkript ezen kívül módosít néhány színt a leckekönyv és az előrehaladás oldalon, hogy könnyebben nyomon követhesd a teljesített és a még teljesítendő tárgyakat.

Fejléc eltüntetése

A Neptun fejléce alapesetben a képernyő harmadát elfoglalja, ami kis képernyő esetén elég idegesítő. Mivel a vigyorgó pofákon és a teljesen értelmetlen Neptun Meet Street gombon kívül semmi érdekes nincs rajta, a szkript eltünteti neked.

Automatikus oldalméret-beállítás

Eleged van abból, hogy minden egyes alkalommal be kell állítanod, hogy 500 elemet akarsz látni egy oldalon a 20 helyett? A Neptun PowerUp! automatikusan 500 elemet jelenít meg minden listában, és eltünteti az oldalméret-választó menüt.

Telepítés

Firefox

 1. Telepítsd a GreaseMonkey kiegészítőt, majd indítsd újra a Firefox-ot.
 2. Most már telepítheted a Neptun PowerUp! szkriptet. Ehhez kattints ide.
 3. Lépj be a Neptun-ra, és használd egészséggel.

Chrome

 1. Telepítsd a TamperMonkey kiegészítőt.
 2. Most már telepítheted a Neptun PowerUp! szkriptet. Ehhez kattints ide.
 3. Lépj be a Neptun-ra, és használd egészséggel.

Opera

 1. Telepítsd a Violent Monkey kiegészítőt.
 2. Most már telepítheted a Neptun PowerUp! szkriptet. Ehhez kattints ide.
 3. Lépj be a Neptun-ra, és használd egészséggel.

Figyelem! Chrome és Opera alatt nem tesztelem a programot, így előfordulhat, hogy egyes funkciók nem működnek megfelelően.

Release Notes

2014.02.06

 • Javítva: A szkript hibásan tárolta a tárgyakat, ha a tárgykódban zárójelek is szerepeltek. Az új verzió javítja ezt a problémát. A frissítés után a hibásan tárolt tárgyaknál törölni kell a tárolt kurzusokat, majd ismét tárolni kell őket ahhoz, hogy immár helyesen kerüljenek mentésre.

2014.01.30

 • Újdonság: A szkript mostantól minden oldalon megjegyzi, hogy utoljára melyik félév volt kiválasztva, és automatikusan visszavált rá, ha a Neptun okosabbnak hiszi magát, és elállítja.
 • Újdonság: A képzésválasztó menü mostantól az oldal újratöltése nélkül jelenik meg.
 • Újdonság: A program lecseréli a Neptun teljes képernyős betöltés-jelzőjét egy "Kis türelmet" feliratra.
 • Fejlődés: A félévválasztó menüben való kattintáskor a kijelölés azonnal átáll az új félévre.

2013.12.24

 • Újdonság: Az órarend megnyitáskor automatikusan a mai napra ugrik, ha esetleg nem lenne ott.
 • Újdonság: A szkript módosít néhány színt a leckekönyv oldalon, hogy jobban látszódjon, melyik tárgy lett már teljesítve.

2013.12.14

 • Újdonság: A szkript módosít néhány színt az előrehaladás oldalon (a tanulmányok menüpont alatt található), hogy jobban látszódjon, melyik tárgy lett már teljesítve.

2013.12.07

 • Újdonság: A tárgyak listája fölött megjelenik egy jelölőnégyzet, mellyel beállítható, hogy csak a tárolt kurzussal rendelkező tárgyak jelenjenek meg a listában.

2013.12.06

 • Fejlődés: A mentett bejelentkezési adatokat a program egyetemenként külön-külön tárolja, így a bejelentkezésnél most már csak az adott egyetemen használt felhasználónevek jelennek meg.
 • Fejlődés: A tárolt kurzusokat a program mostantól csak azon a képzésen jelzi, amelyen el lettek tárolva, a párhuzamos szakokkal rendelkezők nagy örömére.

2013.08.20

 • Fejlődés: A tárgyfelvételnél a program pótolja a kurzusok jelölőnégyzeteit, ha azok esetleg nem jelennének meg. Így a tárgyak tárolása és az 1 kattintásos tárgyfelvétel most már elvileg az összes egyetemen működik.

2013.07.19

 • Javítva: A legutóbbi Neptun verziófrissítés működésképtelenné tette a szkript néhány funkcióját. Ez a frissítés javítja a problémát.
 • Javítva: A tárgyfelvétel oldalon a szkript bizonyos esetekben hibásan módosította a színeket.

2013.01.31

 • Fejlődés: A tárgyak listája fölött megjelenik egy link, amellyel a tárgyak sikeres felvétele után az összes tárolt kurzus egyszerűen törölhető.
 • Fejlődés: Apróbb hibajavítások és változások a tárolt tárgyak funkció működésében.

2013.01.30

 • Fejlődés: A tárgyfelvételnél a program engedélyezi a letiltott kurzusok jelölőnégyzeteit, hogy azokat is el lehessen tárolni 1 kattintásos tárgyfelvétel céljából.

2013.01.28

 • Újdonság: A tárgyfelvételnél a bejelölt kurzusok listája tárolható a helyi gépen, a tárolt kiválasztás pedig egy kattintással visszaállítható a tárgyak ablakában. Ezzel a tárgyak felvétele két kattintásra rövidül.

2013.01.26

 • Javítva: A szabad helyre várakozásnál eddig előfordulhatott, hogy a szkript meghülyül, és egyre gyorsuló ütemben néhány perc alatt több ezer kísérletet tesz a belépésre. Az új verzió remélhetőleg javítja a problémát.

2013.01.25

 • Fejlődés: A kidobás elleni védelem sokkal intelligensebb lett, ugyanis most már figyelembe veszi azt is, hogy az adott egyetemen pontosan hány perc inaktivitás van engedélyezve.
 • Fejlődés: A program belső struktúrája jelentős változtatásokon esett át, így a forráskód most már sokkal könnyebben olvasható. Emiatt a későbbi fejlesztések remélhetőleg gyorsabbak és egyszerűbbek lesznek.

2013.01.14

 • Fejlődés: Új, különálló menüelemek helyett a program mostantól a menüsor meglévő elemeit alakítja át gyorslinkekké. A Tanulmányok szövegre kattintva a Leckekönyv oldal, a Tárgyak szövegre kattintva a Tárgyjelentkezés oldal, míg a Vizsgák szövegre kattintva a Vizsgajelentkezés oldal jelenik meg. Egyedül az Órarend menüelem maradt meg különállóként.

2012.12.01

 • Javítva: Az automatikus bejelentkezés nem működött az ELTE szerverén. Ez a frissítés javítja a problémát.

2012.11.16

 • Javítva: A legutóbbi Neptun verziófrissítés működésképtelenné tette a szkript néhány funkcióját. Ez a frissítés javítja a problémát.

2012.09.07

 • Újdonság: A tárgyfelvétel oldalon a felvett tárgyak sárga háttérrel, míg a teljesített tárgyak zöld háttérrel jelennek meg; így egyszerűbb különbséget tenni közöttük.
 • Fejlődés: Az egységesség kedvéért a felvett vizsgák zöld helyett sárga háttérrel jelennek meg a vizsgajelentkezés oldalon. Sajnos arra nincs mód, hogy a program más színnel jelölje a sikeres vizsgákat.

2012.08.26

 • Újdonság: Tetszőleges számú automatikus próbálkozás a szabad helyre várakozásnál, az eredeti 30 helyett, valamint próbálkozás 5 másodpercenként, az eredeti 10 helyett.
 • Újdonság: Az oldalméret minden egyes listánál automatikusan 500-ra áll be, és a program elrejti az oldalméret-választó mezőt.

2012.08.25

 • Javítva: A szakirányjelentkezés oldalon nem működött az új félévválasztó.
 • Javítva: Az új félévválasztó egyes oldalakon felesleges lekéréseket küldött a Neptun szerverének.
 • Fejlődés: Az új félévválasztó gombjai az új verzióban sokkal jobban néznek ki.
 • Fejlődés: A tárgyfelvétel oldal kurzusválasztó ablakában a kurzusok színezését végző kód egyszerűbb és gyorsabb lett.

2012.08.21

 • Javítva: Egy Neptun frissítés néhány hibát okozott az automatikus bejelentkezés működésében.
 • Újdonság: A program az összes oldalon lecseréli a félévválasztó menüt egy könnyebben használható listára, ezzel megspórolva néhány kattintást a félévváltáskor.

2011.12.21

 • Javítva: A tárgyfelvétel oldal kiegészítései egyes egyetemek Neptun-jain nem működtek.
 • Újdonság: A menüben a hülye javascript-es linkeket a szkript lecseréli hagyományos linkekre, melyek megnyithatók új lapon a jobb gombos menüből, vagy a középső gombra kattintva. Ezen kívül a lap címe tartalmazza az aktuálisan megnyitott Neptun oldal címét.

2011.12.13

 • Javítva: Az automatikus bejelentkezésnél esetenként a program feleslegesen kérdezett rá a jelszó módosítására.

2011.09.14

 • Javítva: Az előző verzió bizonyos esetekben felesleges lekéréseket küldött a Neptun szerverének.

Feltételek

A programra az MIT License feltételei vonatkoznak, vagyis lényegében azt csinálsz vele, amit akarsz: szabadon használhatod, továbbadhatod, módosíthatod, és így tovább, viszont mindezt a saját felelősségedre teszed.